צפייה במשחק שמשודר במוצאי שבת

שאלה:

משחק כדורגל שמשודר בשידור חי בצאת שבת ( של גוים וספק גדול אם צולם על ידי יהודים )וגם אם זה גוים הם מצלמים גם בשביל יהודים. ובמקום שהמשחק נערך עדיין שבת. באם מותר לצפות במשחק זה מיד במוצאי שבת

תשובה:

שלום וברכה

כאשר המשחק הוסרט תוך כדי חילול שבת של יהודים, אסור לצפות בו לעולם, לא רק במוצאי שבת מיד. הכלל הוא שמעשה שבת מותר במוצאי שבת [ובמקרה שזה אדם חילוני יש להחמיר שרק לאחר שעבר בכדי שיעשה ולא מיד בצאת שבת], רק כאשר ניתן היה לעשות את זה גם לאחר השבת, ולכן אחרי שחולף הזמן הנ"ל ניתן ליהנות כי בעצם אין לך הנאה ממעשה שבת. אבל כאשר מדובר בהסרטה של משחק שקורה בשבת ואין דרך להסריט אותו לאחר השבת, למעשה בכל פעם שתהנה ממנו זו הנאה מחילול שבת ולכן זה אסור לעולם. אבל אם מדובר בגוי שהסריט ולאו דוקא לצורך יהודים כמו משחק בחו"ל, אין כל בעיה לראות במוצאי שבת אפילו מיד.

שבוע טוב.