סידור יפה לכבוד שבת

שאלה:

רציתי לשאול לגבי קדושת השבת,
נהוג שקונים לשבת בגדים מהודרים ויפים, בביה"כ בוא אני מתפלל יש כמה וכמה אנשים עם סידור עור מפואר ומהודר בשבת, יצא לי לדבר איתם והם סיפרו לי שהם קנו סידור זה לכבוד השבת.
כמובן שזו לא חובה אך האם יש עניין לקנות סידור מהודר או סידור עור לכבוד תפילות השבת? האם אדם שעושה את זה מהדר בקדושת שבת? האם הוא יקבל שכר על זה? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שכל מה שאדם עושה כדי לכבד את השבת ולענג אותה הוא מקבל על כך שכר, ואפשר שזה גם בכלל "הוצאות שבת חוזרים", אבל כאמור אין בכך חיוב.

בהצלחה.