מה צריך לגמור עד סוף זמן ק"ש

שאלה:

שלום
כשכתוב סוף זמן ק"ש בלוח, זה אומר שעד אז צריך לסיים את כל ק"ש או שעד אז צריך להתחיל את ק"ש ואז מסיימים אותה דקה שתיים אחרי הזמן שכתוב בלוח.
ישר כח

תשובה:

שבוע טוב,

באופן עקרוני צריך שכל קריאת שמע יהיה בתוך הזמן. ולא רק ההתחלה. אולם פרשת ציצית ניתן להקל יותר אם זה יצא לאחר הזמן. ראה במשנה ברורה סי' נט ס"ק כז: "ודע דמ"מ פרשת ציצית או שארי פסוקים שהם מזכירת יציאת מצרים מחוייב מן התורה כל היום דהא מן התורה לא נקבע זמן לזכירתה וכמו שכתב השאגת אריה סימן י' דעד הערב הוא זמן לזכירת יציאת מצרים".

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גם לגבי תפילה זה כך, לכתחילה יש להתפלל באופן שגומרים לפני השקיעה, אבל אדם שלא עשה זאת בדיעבד יכול להתפלל מנחה עד 13 דק' אחרי השקיעה.