האם מותר ללכת לבית העלמין בחנוכה?

שאלה:

לכבוד הרב, שבוע טוב,
רציתי לדעת,האם מותר ללכת לבית העלמין בחנוכה,רב אמר לנו ש שנה ראשונה של ה נפתר,מותר לנו רק פעם בחודש
ללכת לבית העלמין,ב תאריך של הנפתר?
תודה מי ראש,
ב תקווה לקבלת תשובה חיובית ממך,
ב כבוד רב,
תשובה:

שלום רב,

1. מותר לעלות לקבר בחנוכה אם אין חשש שיבואו לידי בכי, אך אם יש חשש שיבואו לידי בכי אסור, וכן אין לעשות שם השכבה. ומותר לעשות סעודת אזכרה. אך להתענות בו אסור.

2. לא עולים לקבר בראש חודש.

מקורות:

יביע אומר חלק ז’ יו”ד סי’ מ”ב וגשר החיים פכ”ט הביא ב’ מנהגים בזה.

אגב לא הבנתי מה הכוונה פעם בחודש, המנהג הוא שלא עולים לקברים בשנה הראשונה אלא בשלושה מועדים: בסיום השבעה, בסיום השלושים, ובסיום השנה, ויש נוהגים גם ב11 חודש.

בשורות טובות.