בל תוסיף בציצית – כסות יום בלילה

שאלה:

1) האם מי שלובש ציצית (טלית קטן) בלילה, צריך לכוון על תנאי שאם ההלכה כרא"ש (שכסות יום בלילה חייב בציצית) הרי הוא מכוון לשם מצוה, ואם ההלכה כרמב"ם וכו', כדי שלא לעבור על בל תוסיף?
2) יל"ע במי שלא ידע ממחלוקת הנ"ל, והיה תמיד חושב שיש קיום מצוה גם בלילה, האם עבר על בל תוסיף לשיטת הרמב"ם?

תשובה:

שלום וברכה

אין לחשוש בזה לאיסור בל תוסיף.

מקורות:

באשל אברהם בוטשאטש סי' כא דן בשאלתך, מדוע לא יהיה חשש בל תוסיף ונצריך תנאי וכו', וכתב שכיון שזה היום חלק מצורת הבגד ונויו, אין כאן מעשה שמוגדר כהוספה על המצוה ואין לחשוש. כמו כן, כיון שהוא מחוייב בכך מחמת הספק, די בכך כדי להפקיע איסור בל תוסיף. וכעי' בזה עוד בערוך השלחן סי' יח סעי' ה.