לתרומות לחץ כאן

בישול אחרי בישול במאכל שרובו יבש ומיעוט לח

שאלה:

למדתי שאין בישול אחרי בישול בתבשיל שרובו יבש ומיעוטו לח. אם אני שם חזה עוף על הפלטה בשבת עם קצת רטוב והחזה עוף מצטמק והופך לקריספי והוא יותר טעים ככה זה נקראה מצטמק ויפה לו? אם כן, האם מותר לשים אותו על הפלטה? האם יש בישול אחרי בישול בתבשיל שרובו יבש אבל יש בו יחסית הרבה רוטב והוא מצטמק ויפה לו? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו כידוע הדעות, להלכה מנהג גדולי אשכנז להחמיר בזה כפי שיצויין במקורות, דעת הגר”ע יוסף שהעיקר כדעת המקילים כשרוב התבשיל ועיקרו יבש, אלא שהמחמיר גם לדעתו תבוא עליו הברכה, ראה ילקוט יוסף סי’ שיח סעי’ נה.

כמובן כל דברינו לדרכו של הגר”ע יוסף שהתיר לתת דבר יבש מבושל על הפלטה בשבת, אולם לדעת רבים מפוסקי זמנינו הדבר אסור משום איסור חזרה ואז אין מקום לשאלה כלל [אלא בהנחה על גבי סיר אחר ולא על הפלטה ממש שזה לכל הדעות מותר בדבר יבש].

מקורות:

כידוע איסור בישול אחר בישול אינו אלא במאכל לח אבל במאכל יבש אין בישול אחר בישול ומותר לחמם בשבת מאכל יבש שכבר התבשל כל צרכו, אמנם נחלקו הפוסקים איך הדין במאכל שרובו יבש ומיעוטו לח האם הוא נידון כמאכל יבש שמותר לחממו או לא, דעת המנחת כהן שדנים אותו כמאכל יבש ומותר לחממו אמנם הא”ר [שיח,יא] חולק עליו וסובר שאסור לחממו אף אם רובו יבש. וכן הסכמת הרבה פוסקים עיין באג”מ ח”ד סי’ ע”ד אות ז’, ועיין בספר מאור השבת ח”ב ס”ו שכתב בשם כמה פוסקים שהמנהג להחמיר. וראה עוד בהרחבה כאן.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל