מה הזמן הכי מאוחר לקבלת שבת?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
מה הזמן הכי מאוחר שניתן לקבל בו את השבת? (לא התארגנתי טוב, אני דחוק בזמן כרגע, יש עוד דברים לעשות אז אני שואל).
האם זה לכתחילה אפשרי או בדיעבד?
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

כידוע יש מצוה של תוספת שבת שנחלקו בה הפוסקים אם היא מהתורה או מדרבנן, לכן בכל מקרה אין לעשות מלאכה רבע שעה לפני שקיעת החמה, והמהדר להקדים עוד לצאת ידי חובת היראים שבין השמשות הוא רביע מיל לפני השקיעה, וממילא שבת היא 20 דק' לפני השקיעה, ובב"ח חשש לדבריו בסי' רסא, קדוש יאמר לו, וכן ראוי לכל בן תורה להקפיד.

שבוע טוב ומבורך.