דימום אחרי התקן

שאלה:

שלום וברכה!
ביום של הפסק הטהרה עשיתי התקן (מירנה). מאחר וידעתי שאדמם ביום ההתקן עשיתי בדיקת טהרה בבוקר והבדיקה יצאה תקינה.
באותו יום היה צבע של דימום (אם כי הרופא הראה לי שהיוד שהשתמש בו היה בדיוק באותו צבע) וסביר להניח שהיה גם דימום קל באותו יום. רק יום למחרת עשיתי בדיקה ממש בעדינות לא עמוקה מידי והבדיקה יצאה תקינה. במהלך היום ראיתי מעט דם על נייר התואלת (קשה לומר אם היה בגודל של גריס). מאז (יום ראשון) ועד היום לא היה דימום וההפרשות היו תקינות.
מה הדין? אם עשיתי את הבדיקה טהרה ביום ראשון ולאור מה שכתבתי האם אני יכולה לטבול ביום ראשון (בהנחה שזה דימום שלא יצא מהרחם?)
אודה לעזרה והכוונה.

תשובה:

שלום וברכה

הכנסת התקן תוך רחמי אוסרת את האשה גם אם אין דימום, ועל פי הכלל שאין פתיחת הקבר בלא דם. לכן הפסק טהרה ניתן לעשות רק לאחר הכנסת ההתקן הבדיקה קודם אין לה משמעות. בדיקת הפסק טהרה צריכה להיות בעומק ולא משהו חיצוני ועדין, הפעם הבאה שעשית כזו בדיקה היא ההפסק טהרה ומכאן ואילך אפשר לספור.

תהיי מוכנה לכך שלאחר הכנסת מירנה יש כתמים לפעמים כמה חודשים, כדאי בימי טהרה להקפיד ללכת עם בגד סמוך לגוף כהה שאינו מקבל טומאת כתמים.

בהצלחה ושבת שלום