צניעות – לשאול על האשה

שאלה:

שלום
אני רואה ברשי בפרשת וירא (יח' ט) שישאל אדם באכסניא שלו לאיש על האשה ולאשה על האיש. ואני שואל האם בימינו כך יש לעשות? אם אני מגיע לבית של חבר יש לשאול אותו איפה אשתך? זה בסדר מבחינת צניעות? ובכלל האם זה יפה מצד החבר שאשאל אותו על אשתו .

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שזה תלוי באופי הביקור, שים לב שלא מדובר כאן בביקור קצר לצורך מסויים, אלא באכסניא, ולא ראוי לשבת ולסעוד בתיאבון אוכל שהוכן היכן שהוא ולשבת בסעודה כמה שעות בלי לשאול בנימוס איה אשתך, הכל בסדר וכו'. בצורה מנומסת ועדינה זה לא חורג מגבולות הצניעות.

בהצלחה