עניית אמן על ברכה של מחלל שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אם אני עושה קידוש בבית או אצל בני דודים שלא שומרים שבת האם צריך לענות אחריהם אמן?
והאם צריך לענות אמן אם הם מניחים תפילין?

תשובה:

שלום וברכה

יש לענות על ברכותיהם אמן, רבים מהם תינוקות שנישבו, אבל אין לצאת ידי חובה מהם בברכותיהם.

מקורות:

על עניית אמן אחר ברכותיו של אדם שאינו מאמין בתורה ומצוותיה, ראה משנה ברורה סי’ קכו ס”ק ב. על ההיתר לענות אמן אחר ברכותיו של תינוק שנשבה, ראה ביאור הלכה שם סי’ קכו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב, אם אני שומעת מחלל שבת מברך ברכה כלשהי, אני יודעת שהוא לא מתכוון לע"ז ח"ו וכו'…
    אך הוא בוודאות אינו תינוק שנשבה, האם לענות אמן?
    ואם העלו לתורה מחלל שבת,מותר לענות אמן?