לשון הרע בשידוכין

שאלה:

האם מותר למי ששואל אותי על חבר שיש לו פלאפון פרוץ לומר שיש לו פלאפון מוגן ? והאם זה משנה אם המשדוכך רוצה שאני אגיד שיש לו מוגן ?(בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה סיבה למה שיהיה מותר לשקר בענין כל כך עקרוני. אדם שמחזיק טלפון פרוץ הוא אדם שאינו ירא שמים, וחשוף למראות אסורים בכמות אדירה, וזה בהחלט נושא שאם אדם שואל עליו חשוב לו לדעת אותו על אמיתתו.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1