כשרות במסעדה

שאלה:

צהריים טובים לכבוד הרב
אם אני רוצה לעשות הזמנה ממסעדה, והם אומרים לי שהמוצרים של כשרויות שאני אוכל מהם, והמשגיח הוא פלוני אלמוני. אני לא מכיר את פלוני, איך אני יכול לסמוך עליו? אולי אני צריך לברר מטעם מי המשגיח?
האם המשגיחים הם מגופי כשרויות בדרך כלל? או עצמאיים?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

אין לאכול אלא אם כן יש גוף כשרות מוסמך המפקח על המסעדה עצמה. מה שמספרים לך על המוצרים, א, אינו בהכרח נכון… ב. זה חלק שולי בנושא של הכשרות. אם תיקח עוף בהכשר העדה החרדית ותבשל אותו עם חלב בהכשר העדה החרדית, המאכל לא ממש יהיה כשר לאכילה… זה כמובן מקרה קיצוני אבל הנמשל מובן. המשגיח אף פעם אינו עצמאי, תמיד הוא בא מכח איזה גוף, שצריך להיות נאמן עליך.