ירד ממונית בהטעיית הנהג

  שאלה:

עצר מונית ומיד אחרי שהתחיל לנסוע הבחין שאוטובוס מתקרב לתחנה ואמר לנהג ששכח מסמכים והוא חייב לרדת והנהג הסכים האם חייב לחפש את הנהג ולשלם לו

תשובה

יש לו להשתדל לחפש את הנהג ולהתפשר עמו

ביאור התשובה

בשו"ע שלג ס"א פסק שהתחיל במלאכה חייב לשלם לו כפ"ב וא"כ כאן היתה התחלת מלאכה אלא שהיתה גם מחילה אך המחילה לא בסיבה האמיתית ויתכן שאם היה אומר לו את הסיבה לא היה מסכים לכן יש להסתפק שהוי מחילה בטעות ולכן צריך להשתדל לחפש את הנהג ולהתפשר עמו

הרב יצחק שובקס והרב יצחק מרקובסקי