השתמשות במעלית כשיש דו"ד כנגד וועד הבית

שאלה:

אשה שיש לה טענות על וועד הבית ולכן מסרבת לשלם ולא מצאו מקום מוסכם להתדיין בפניו האם מותר לבעלה להשתמש במעלית מאחר וועד הבית מקפיד בדבר

תשובה

יכול הבעל להשתמש עד סכום התביעה ע"ד לשלם את ההפרש כשיתברר

ביאור התשובה

אפשר להשתמש עד הסכום שיתכן ואם היא תצא מבית הדין צודקת תזכה בסכום זה א"כ הסכום הזה מכסה את ההשתמשות עד שיתברר הענין אך מה שוודאי יותר מסכום התביעה א"א להשתמש אפי' על דעת כך שבסופו של דבר כשיתברר הענין ישלמו מפני שא"א להכריח את וועד הבית לתת להם הלוואה

הרב יצחק שובקס והרב יצחק מרקובסקי