גט לאחר ניסיון חזרה לגרוש גט לאחר ניסיון חזרה לגרוש

שאלה:

כבוד הרב שלום,
אני התגרשתי לפני שנה לאחר שהייתי נישואה שנתיים וחצי התגרשנו בגין הסיבה שבעלי בגד בי מקבלת הגט עד להיום עברה שנה וחצי שבמשך שנה חייתי עם גבר אחר וניפרדנו ואז חזרתי לגרוש כדי לנסות שוב לראות אם יצליח. היינו יחד כחודש וקיימנו יחסים, לפי הבנתי כניראה שבכל זאת זה לא ילך ואני מעוניינת לנתק את הקשר. שאלתי היא האם אני מחוייבת בגט? אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי.
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

העובדה שהיית עם מישהו אחר בין הגירושין לניסיון חזרה אינו מעלה או מוריד משהו, משום שממילא מותר לחזור לגרוש כל עוד לא נישאת לאחר. (ראה סי' י' סעי' א'). אולם העובדה שחזרתם לחיות ביחד במשך חודש, ואני מבין שחייתם כך במשותף, מצריכה אותך גט נוסף כעת לאחר שאת נפרדת ממנו סופית.

אמנם יש מחלוקת האם יש צורך בעדי ייחוד כשרים שראו אותכם בבית לבד. או שמא עצם העובדה שחייתם כבני זוג נשואים זה עצמו נחשב כעדי ייחוד (ראה סי' קמט סעי' א' ובבית שמואל שהביא את המחלוקת בנושא). וגם יתכן שישנם סיבות נוספות שניתן להקל לפחות לפי חלק מהדעות, אולם צריכים לזכור שאיסור אשת איש הוא איסור חמור ולכן ומצריכים גט בסיטואציה שלכם.