מתי יוצא התאריך המדוייק של השנה לאבא ז"ל

שאלה:

אבא ז"ל נפטר -י"ג בשבט לאחר השקיעה והקבורה הייתה י"ד מתי היום של השנה יוצא בדיוק זאת אומרת מתי הסעודה ומתי עולים לבית העלמין ?

תשובה:

שלום רב,

כלומר, הן הפטירה והן הקבורה היו בי"ד שבט (י"ג בלילה נחשב לי"ד).

תאריך יום השנה הוא בי"ד שבט (30 בינואר 18). ביום זה עולים לבית העלמין, ואז גם ניתן לערוך סעודה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אימי ז'ל ניפטרה תאריך הקבורה 14/12/1017 כו' בכסלו תשע'ח
    בבקשה מתי צריכה ליהיות ההסכרה של השנה הראשונה והסעודה אנחנו עדות המזרח ואים זה יוצא בחנוכה האים מותר
    תודה רבה

  2. יום השנה הוא לפי תאריך הפטירה ולא הקבורה, אם זה לא היה באותו היום תבדקו שוב, אפשר לעשות את הסעודה בחנוכה אבל ללא הספדים, העליה לקבר מותרת רק אם זה לא יביא לידי בכי, אם יבכו שם, יש לדחות לאחר החג..