מום במזרן בשכירות דירה מרוהטת

שאלה:

שלום לרב שליט"א
שאלה: שוכר השוכר דירה מרוהטת שקיבל בין היתר מזרנים והנה אחר פחות מחודש מתגלה בעיה במזרון שמקשה על השימוש הסביר (שקע במרכז המזרון) ואין אחריות מצד החנות והיצרן
יש לציין
שהמזרונים חדשים
ובעה"ב כמובן דרש על הדירה יותר בגין הריהוט

תשובה:

שלום רב,

במקרה ושכר דירה מרוהטת חייב המשכיר להביא ריהוט, וכאשר התגלה בעיה בריהוט חייב בעה"ב לתקן את הבעיה, או להביא ריהוט חילופי.

נפתלי בן חיים

מקורות:

כאשר היה המום בעת השכירות נחשב למום במקח. כמבואר בחו"מ סימן רלב.וכאשר נוצר המום אח"כ שלא בפשיעת השוכר מבואר בסימן שי שאם מתה הבהמה באמצע הדרך ההפסד על המשכיר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב,
    צריך לבדוק עם מי הצדק, האם מדובר בפינוק יתר, או בטענה אמיתית. כדאי שתסכמו שאדם שלישי מבחוץ יבדוק את הבעיה ויראהאם ישנה בעיה או לא.
    בהצלחה
    נפתלי בן חיים