הנאה ממעשה שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב.יש לי כמה שאלות,סליחה על האריכות מראש!
1.יש לי תפילה מסויימת שבלי נדר אני אומרת בתפילה של שבת בבוקר בבית הכנסת..הבעיה היא שהתפילה נמצאת רק בסידור מסויים שנמצא בבית הכנסת הספציפי הזה ולא באחר(ניסתי לחפש ולא מצאתי).בגלל השירות יששבתות שאני לא בבית,ולכן אין לי את אותו סידור.אני יודעת שזה חובה אם התחלת לומר משהו ואמרת אותו 3 פעמים ואסור חהפסיק בלי נדר.מה עלי לעשות?
2.בשבת מסויימת שמלה לבנה התלכלכה לי ואבי החל לעזור לי לנקות אותה.אך מיד עצרתי אותו.יכול להיות ששזה שהוא ניקה קצת גרם לכתם לרדת,אחרת לא הייתי יכולה ללבוש את השמלה שוב.האם לבישתה שוב מותרת?זו איננה הנאה מחילול שבת?
3.סבתי אינה דתייה והיא קנתה לי עגילים.האם מותר לי להנות מהם?את העגילים היא לא קנתה בשבת אך אני חוששת כי את הכסף שהם עלו היא טילטלה בשבת.או הוציאה וכ'ו.
אציין שאני סובלת מocd טורדנות כפייתית.
העניין של בלי נדר ושמירת שבת קצת כפייתי אצלי,אך עדיין אני רוצה לשמור על ההלכה.

תשובה:

שלום וברכה

  1. אני מניח שלא היה בכוונתך להתחייב בכך, ורק בגלל שיוצא לך לומר את אומרת, זה לא נחשב נדר.
  2. טוב עשית שהפסקת אותו, אני מבין שהוא לא ניקה לגמרי, וכל החשש הוא אולי וכו', במקרה של ספק מותר ללבוש, אבל אם בודאי יש הנאה מהנקיון ובלי זה לא היית יכולה ללבוש, אין ללבוש באותה שבת.
  3. אין כל בעיה להשתמש בעגילים.

השבת היא נפלאה ומתאימה לכל יהודי, חלילה להתייחס לזה כאל חלק ממחלה…

רפואה שלמה.