דליפת מים מדירה ללובי המשוטף

שאלה:

אני גר בבנין רב קומות של דירות. על יד כל דירה יש ארון ובתוכה דוד מים.
היתה דליפה מצינור של דוד אחד בקומה ראשונה שגרם נזק לתקרת הלובי המשותף. בעל הארון טוען ששכנו הכניס כל מיני דברים לארון שלו וגרם את הנזק לצינור של הדוד וגרם את הנזילה.

מי חייב לשלם לתקן את תקרת הלובי ( אולם הכניסה). הנזק הוא בסכום אלף שקל.

בהוקרה

תשובה:

שלום רב,

האם בעל הארון הוא בעל הדוד, לא ביארת בשאלה.

בכל מקרה לגבי פיצוץ בצינור שגרם נזק לתקרה, אם הנזק נעשה לפנני שנודע לבעל הציור פטור בעל הצינור. ואם אחר שנודע לו עדיין התרשל בתיקון הצינור, והתרשלותו גרמה נזק לתקרה, דנו האחרונים בזה האם מים המחלחלים דינם כבור המזיק או כאש, ולכן קשה לחייב את בעל הצינור.

לגבי האדם שהכניס חפצים וגרם לפיצוץ הצינור, צריך לשמוע איך וכיצד גרם את הנזק.

בהצלחה

נפתלי בן חיים

מקורות:

נזק שאירע לפני שידע מכך בעל הציינור, דינו שווה לדין הנאמר במשנה הכונס צאן לדיר ויצאה והזיקה, פטור. שכל ממון המסיק שהיה שמור ולא נודע לבעה"ב על הפרצה לא שייך עדיין לחייבו על כך.

במקרה שידע ולא תיקן ראה עלון המשפט מספר 43 במאמר מיוחד בזה