גרפיקאית שעזרה לביצוע הרעיון, מי בעל הזכויות

שאלה:

שלום רב. הזמנתי עבודה אצל גרפיקאית יצירת משחק כשבעצם כל הרעיון של העבודה הוא שלי עד לפרטים הקטנים ביותר הגרפיקאית קבלה ממני הוראות באופן צמוד ביותר ובעצם בצעה בפועל רעיון אישי ספיציפי שלי. כמו כן הובהר לה שמטרת יצירת המשחק היא למכירתו הבהרתי בעל פה שזכות היוצרים היא שלי והסכימה בתחילה האם יתכן שזכות היוצרים תהיה שייכת לגרפיקאית?

תשובה:

שלום רב,

במקרה שהיה תנאי מפורש שאת בעלת היצירה ולא הגרפיקאית, ברור שהזכויות הינך שלך לבדך. גם במקום שלא היה תנאי, אם הרעיון שלך, ושכרת אותה רק שתעזור לך להפיק את הרעיון, את נחשבת בעלת היצירה.

כטו"ס

נפתלי בן חיים