גידול עופות בכלובי סוללה – צער בעלי חיים

שאלה:

שלום רב,
אני מחפשת התייחסות הלכתית לנושא גידול עופות בכלובי סוללה או בתנאים דומים ולא מוצאת. ההתייחסות היא ל"צער בעלי חיים" באופן כללי.
לא מצאתי קשר בין תנאי הגידול של בעל החיים לכשרות שלו.
האם תוכלו להכווין אותי?
תודה,

תשובה:

שלום וברכה

האמת שאכן אין כל קשר בין כשרות העוף לתנאי הגידול שלו [אלא אם כן תנאי הגידול שלו פוגמים בבריאותו, ולכן אגב היום שהעופות גדלים בצפיפות רבה ובמקביל מקבלים תזונה מעבר לצרכיהם, המצב הוא שאין יחס בין חוזקן של הרגלים למשקל העוף, ולכן בכל הכשרויות המהודרות מבצעים בדיקת צומת הגידים ברגלי העוף לאחר השחיטה, לבדוק שאין בו מום המגדיר אותו כטריפה]. כמובן יש איסור של צער בעלי חיים לגדל עוף בתנאים המצערים אותו. מערכות הכשרות אינן עוסקות בנושא של צער בעלי חיים, העופות נקנים מלולים המאושרים על ידי משרד הבריאות ועומדים בכל התנאים.

ערב טוב.