שותפות שהתפרקה

שאלה:

שלום רב
אני ושותף הקמנו עסק כל אחד שם 300 אלף, העסק היה כושל ולאחר לחצים מצד השותף נתתי לו 300 אלף(ההשקעה שלו) מישום שרציתי שיפסיק להציק לי אך כיום לאחר חצי שנה אני תובע את כספי בחזרה בטענה שטעיתי בגלל לחץ מצידו ואין לי כבר אפשרות לעמוד בהלוואות שלקחתי בגללו מה הדין?

תשובה:

שלום רב,

הנתינה שנתת לו נחשבת לפירוק השותפות בהסכמת שניכם. לא ניתן לבטל את ההסכמה שלך, כפי שאני מבין שלא איים עליך אלא לחץ עליך לפרק את השותפות.

במקרה שיש לך ראיות שלא נהג כשורה כלפיך צריך לשמוע את שני הצדדים.

בהצלחה

נפתלי בן חיים