חישוב כזית – נפח או משקל?

שאלה:

בס"ד
שלום, אודה לתשובתכם – כשאני אוכלת כזית, אני בדרך כלל מעריכה אם המאכל הוא בנפח של קצת יותר מקופסת גפרורים או נעזרת בספר הקיים בשוק. שאלתי היא: האם אני פועלת נכון? שנית , אם החלטתי שאני הולכת
לפי נפח אבל לפעמים אני לא בטוחה לגבי הנפח ויודעת כי המשקל הוא 28 גרם ומעלה. האם בסדר שבמקרה זה אני הולכת לפי משקל? כלומר לא נצמדת לדרך אחת.
דבר נוסף: אני אוכלת את הכזית כדרך אכילתי בצורה טבעית וזורמת, בלי הפסקה מיוחדת שאיננה טבעית, ולא מסתכלת האם עברו או לא עברו מספר דקות מסויים.אשמח להתייחסותכם. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין לחשב לפי משקל אלא לפי נפח, כיון שהמשקל משתנה בין המאכלים השונים. לא צריך להיות בלחץ ממספר הדקות, שהרי מדובר בכמות שנאכלת בשני ביסים… 4 דק' שזה שיעור כדי אכילת פרס זה המון זמן. אם יש לך ספק לגבי הכמות תאכלי עוד מעט, בסך הכל מדובר על שיעור מאוד קטן שמאוד מהר מגיעים אליו. וראי עוד כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נפח של כל מאכל הוא לפי מה שהוא עכשיו, לא צריך לדחוס, למשל שליש פרוסת לחם או מעט יותר זה כבר כזית… חמישה ענבים או שקדים… בערך. רק חורים גדולים ממש לא מצטרפים.