העתקת חומר – זכויות יוצרים

שאלה:

האם מותר להוריד לטלפון אפליקציה של גמרא עם פירוש או ילקוט יוסף וכו'? לכאורה אסור כי כל הספרים האלה עולים הרבה כסף ופשוט ככה להוריד בחינם זה לא ניראה לי מותר , מה דעת הרב?

תשובה:

שלום רב,

להעתיק דבר שלם אסור, משום פגיעה בזכויותיוצרים. אך אם מעתיק חלק קטן ואינו דבר שלם, אינו נחשב לפגיעה בזכויות, ויש להתיר

כל טוב

נפתלי בן חיים

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. זה הורדת כל הגמרא לטלפון , קוראים לזה אם אני לא טועה "ובלכתך בדרך" וקראתי בביקורות על התוכנה הזאת וכולם כתבו רק דברים טובים ואין אחד שרשם משהו נגד או שזה גזל, האם זו בעיה להוריד את זה לטלפון לצורך גדול מאוד?(אני מאוד רוצה להתחיל ללמוד גמרא)
    וגם אם אני לא על הגמרא אין "זכויות יוצרים" היא נכתבה לפני המון זמן..

  2. שלום רב, אם לא הדיעו בביקורת על איסור גזל להעתיק, מסתבר שלא מקפידים על העתקה. ואדרבה מסתבר שהקימו את הפרויקט הזה כדי לזכות את הרבים ורוצים שיעתיקו.