דינא דמלכותא

שאלה:

שלום רב
אני עובד בחברה בארץ המשווקת כרטיסים לכל מיני משחקי ספורט בחו"ל.
החברה מוכרת כרטיסים במחיר גבוה יותר מהסכום המופיע על הכרטיס. הקונה דרך האתר שלנו יודע את הפרט הזה.
הבעיה היא: שדבר זה אסור לפי החוק במדינה שבה נערכים משחקי הספורט.
האם עובדה זו גורמת לאיסור מסויים במכירת הכרטיסים בארץ?
תודה (אם אפשר מקורות )

תשובה:

שלום רב,

המדינה יכולה לאכוף חוקים רק על בני אותה מדינה ולא על בני מדינה אחרת. ישנם חוקים בינלאומיים שכולם חייבים לקיימם.

נפתלי בן חיים

מקורות:

נחלקו הראשונים מה התוקף של דינא דמלכותא, יש שיטות שהקרקע של המלך, יש שיטות שהוא טובת המלכות עד, וכל הטעמים שייכים דוקא על בני אותה מדינה