לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בת לאמא יהודיה ואבא גוי

שאלה:

כבוד הרב שלום,
אני ממש מצטערת להפריע לכבודו אבל אני צריכה הכוונה כדי שאוכל לדעת איך להתנהג.
קוראים לי קורל ואני בת 15 וממש במשפט קצר, בעצם מצאתי את האור האלוקי.
נכון שזה לא כל כך מעסיק ילדים בגיל שלי שלא נולדו ממש לתוך זה אבל אותי כן, אני מאוד מחוברת לרוחניות הזאת ולבורא עולם, אני אוהבת את הדת ואת ארץ ישראל בפרט, אני אוהבת לשמוע דברי תורה ואני אוהבת את השמחה ובעצם כל דבר אחר.
אני ילדה מאוד סקרנית ואני עוסקת בהרבה מאוד שאלות עם חיפוש לתשובות, כמובן שזה ברור לי שלא תמיד תהיה לי תשובה מכיוון שאין מה לעשות, השכל האנושי לא בנוי להבין דברים מסויימים.
חשוב לי קודם כל לשאול שאלה אחת לפני שאמשיך לנקודה שעליה רציתי לדבר:
אז כמו שציינתי אני בת 15 ואמא שלי התחתנה בגיל צעיר מאוד מתוך טיפשות עם דרוזי, שכפי שאתה יכול להבין זה אבא שלי.
מהר מאוד הם התגרשו, אין מה לעשות, זה פשוט לא עבד.
מאז אמא שלי הספיקה להתחתן עם מישהו, מאז שאני בכיתה א' בערך ובעצם תמיד היה את החיבור לדת ולרוחניות במיוחד ובעצם אבא שלי החורג התחיל להתחזק ולהתחזק וכנל גם לאמא שלי רק שקשה לה הרבה יותר.
ברוך השם לא מדליקים אש בשבת, מדליקים נרות ועושים קידוש, אבא שלי הולך לבית כנסת ומתפלל כל יום כמובן וגם יש הפרדת כלים.
לפני שאמשיך לפרט חשוב לי לדעת דבר אחד, אני בתור יהודיה מבית מסורתי אבל בכל זאת אבא שלי דרוזי, האם יש איסור ליהודי להיות איתי? האם הרבנות תאשר נישואין אלה?
אני נורא מפחדת שהבן זוג שלי לא ירצה להיות איתי בגלל שאבא שלי כביכול דרוזי, אני ימנית קיצונית מסורתית ואני מחפשת בן זוג בדיוק כמוני, השאלה אם יש איסור על כך? האם אני לא נחשבת ל"יהודיה מספיק"?האם זה נחשב להתבוללות?
כמובן שאמא שלי נגד התבוללות ואני נגד התבוללות ואני בחיים לא אצא עם מישהו שהוא לא יהודי, וכן חשוב לי שיהיה לי חבר דתי/מסורתי.
נוסף לשאלה זאת, אני כן רוצה להתחיל להתפלל אבל אני לא יודעת מה מו ומי.
האם תוכל לצרף את התפילה של הבוקר לאישה? ואת הסדר? ומה צריך לעשות בישיבה ומה צריך לעשות בעמידה? אשמח מאוד ואודה לך :)
כבוד הרב ברשותך שאלה אחרונה, אני כן רוצה לחזור בתשובה ואני כן רוצה להתפלל ולשמור שבת כהלכה אבל יוצא שאני נשברת מהר מאוד.
אם אמא שלי לא הייתה בתמונה אז היינו כבר מזמן כולם חוזרים בתשובה אבל הבעיה היא שאמא שלי מפחדת שנכנס לזה חזק מדי ונהפוך למשהו שהוא קיצוני מדי.
אני מאמינה ויודעת והיא כן מאמינה אמונה שלמה ומתחברת מאוד לבורא ולרוחניות אבל כן קשה לה עם לא לעשן, כן קשה לה לא לנסוע או לא לראות טלוויזיה.
היא פשוט לא רגילה, והיא לא רוצה להתנתק מהחיים הרגילים שלה.
אני כן יודעת שאפשר בדרך אחרת, שיש את המשפחתיות האהבה, אפשר סוף סוף לדבר ולהתנתק ואני כן צריכה את המשפחה ביחד איתי, בתהליך הזה של כולנו.
אחרת זה מאוד קשה שכל אחד לעצמו…
כבוד הרב אם תוכל ברכה קטנה למען חזרה בתשובה — לכוחות ולהתחזקות ולחזרה בתשובה ואמונה שלמה ללא פחד.

אני מאוד מצטערת על ההפרעה ועל ההודעה הארוכה כבוד הרב,תודה רבה לך על הכל,
שמחה שיש לי עם מי לדבר,מישהו שיש לו סמכות

תשובה:

שלום וברכה

את יהודיה לכל דבר וענין ואין בזה כל ספק, ומותרת להתחתן עם יהודי גמור. לגבי נישואין עם כהן יש בזה מחלוקת בין פוסקי ההלכה, ראי כאן, ואם זה יבוא לשאלה מעשית תשאלי שוב.

מאוד חשוב להתפלל בבוקר, בשלב ראשון הייתי מציע שתתחילי עם ברכות השחר, תיקחי סידור ותאמרי ממודה אני לפניך עד אחרי הגומל חסדים טובים לעמו ישראל. לאחר מכן תאמרי את תפילת העמידה, קשה לי להסביר כאן דרך האינטרנט, כל אדם דתי בסביבתך ישמח להראות לך בסידור התפילה.

מאוד חשוב לשמור שבת, יהודים בכל הדורות מסרו נפש על שמירת השבת, עשי הכל כדי לשמור את השבת כהלכה מתוך שמחה, ובעזרת ה' תראו מזה רק ישועות, שכן השבת היא מקור הברכה.

ברכנו אותך בכל מה שביקשת וכל הישועות.

ברכה והצלחה בדרך, אשרייך ואשרי חלקך שזכית להיות בת של מלך מלכי המלכים!

הצטרף לדיון

תגובה 1