סוודר שיש לו ד' כנפות – אם צריכים לעשות קרן אחת עגולה

שאלה:

סוודר שאין לו צוארון ויש לו ד' כנפות, ב' למעלה בצואר וב' למטה, האם ראוי להחמיר לעשות קרן אחת עגולה, וכדמבואר במשנ"ב (סי' י' ס"ק ל"ו) בשם מג"א? יש לעיין אם ע"י הרוכסן בסוודר זה יותר קיל?עוד יש לעיין אם חומרת המשנ"ב היינו אף בשאר מינים ולא רק בצמר ופשתים (וכן נראה מסתימת דבריו)? הנני מבקש ממכם הוראה למעשה לענין סוודר שאין לו צוארון… ישר כח!

תשובה:

שלום וברכה

בס' פסקי תשובות סו"ס י כתב, שאם צורת השימוש בסודר הזה היא באופן שהצוארון מתקפל, נהגו להקל שלא לחשוש לחומרתו של המגן אברהם לעגל קרן אחת, אבל אם זה נשאר ישר – יש להחמיר. לא ראיתי את הדיוק שלך במשנה ברורה שמדובר דוקא בצמר או פשתן, ונראה שלמנהג בני אשכנז שגם של שאר מינים חייבת מהתורה יש בהחלט מקום לחומרתו של המגן אברהם. למנהג בני ספרד יש יותר להקל לסמוך על סברת הדרכי משה המובא שם.