חינוך – בתי מתחברת עם חברה רעה

שאלה:

שלום רב,
אני אמא לילדה בת שלוש עשרה משנה שעברה כאשר היגיע לתיכון התחברה עם ילדה שמסיתה אותה לדרך רעה כל הניסיונות שלי להסביר לה שהדרך שהיא הולכת בה לא טובה לא עזרו לי בנוסף ניסיתי לשוחח עם החברה ולא עזר גם שוחחתי עם האמא ולא עזר בסופו של דבר החברה והאמא הסיתו את ביתי נגדי וביתי לא מקשיבה לי מתחצפת אליי מנבלת את הפה עושה מה שהיא רוצה כל היום מסתובבת עם החברה כל הניסיונות שלי להחזיר אותה למוטב לא צלחו והיא מתרחקת ממני יותר ויותר ואומרת שאני לא אמא שלה ולא אוהבת אותי אני חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות.

תשובה:

שלום וברכה

קשה לי לייעץ לך, כיון שהמצב כבר התדרדר מידי רחוק… לכתחילה אפשר היה לעשות זאת על ידי המורה, להושיב אותן רחוק יותר בכיתה וכו' וכו', היום זה כבר לא יעזור. מה שברור שהדרך עכשיו היא הרבה קירוב ואהבה, ולא דברי תוכחה ומוסר, כל נסיון לכפות עליה פירוד יתפרש אצלה כנסיון להרע לה. תעשי לה כמה שיותר כיף ונעים בבית, למצוא לה עיסוקים חורפיים שהיא אוהבת, מכל סוג אפשרי, יציאות ביחד איתך ועוד, שתמצא כמה שיותר נעימות ואהבה והנאה בבית, וכך פחות ופחות תזדקק לאותה חברה שלילית. במקביל כדאי לשוחח עם המורה שתעצים אותה כמה שיותר ותתן לה פידבקים טובים בכיתה שיגרמו לה לרצות לה ראות למורה שהיא חיובית וטובה, וזה גם יסייע להרחיק אותה מחברה שלילית. והעיקר הרבה הרבה להתפלל!

בשורות טובות ובהצלחה.