בניה משותפת

שאלה:

שכן בקומה שניה מתוך ארבע בנה יחד עם שכן בקומת קרקע. אני הסכמתי מראש להשתתף בבניה רבע יסודות ועמודים וחצי תקרה. השכן הציע הצעתו ואני קבלתי. לאחר שסיים בניה ואני תוך כדי עשיתי תוכנית אדריכלית ומדידה והלוואה הוא ייקר לי ללא כל אסמכתא קבילה בבית משפט פי ארבע מהסכום המקורי ולא יכול להסביר עליה זו. השכן לא רוצה לקחת את הסכום שהוסכם מראש. יש לי רישיון בניה מהועדת תכנון ובניה ורוצה להתחיל לבנות לחא עיקובים. לשכן שמור הסכום עליו הוסכם. מה הדין שלי במקרה המתואר?
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

השכן איננו יכול לייקר לך את המחיר ללא הסברה להתייקרות.

לא ביארת בשאלתך מה כתוב בהסכם עם השכן. ומה המניעה שיש לך לבנות אם יש לך היתר בניה.

בהצלחה

נפתלי בן חיים