פירסום חבילות נופש ללא כשרות באינטרנט

שאלה:

רציתי לשאול האם מותר לי לפרסם אתר ישראלי שמוכר חבילות תיירות בעולם, החבילות ברובם הם של מלונות לא כשרים, ועל ידי שאני מפרסם את האתר, זה יכול לגרום ליהודים לקנות חבילות תיירות לא כשרות..

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאתה לא נותן את האיסור בידים, ומדובר בחילונים שבחלקם נחשבים מומרים מבחינה הלכתית, ויש בזה הפסד כספי, אין איסור לפרסם אותם, בפרט שבלאו הכי הם יפורסמו גם בלעדיך, כמובן שבעל נפש המחמיר בכל זה תבוא עליו הברכה.

מקורות:

ראה כאן על מקורות הכרעה זו בהרחבה.