מסיבת חנוכה בבית הכנסת

שאלה:

שלום וברכה

האם מותר לארגן בבית כנסת חגיגה בליל חנוכה עבור הילדים
דהיינו להביא משחקים עם כדורים טירה מתנפחת וכדומה ועוד משחקים למען הרבות אינטרס שלהם ולהדליק בחגיגה חנוכיה וסיפור החג וכו׳

האם יש בזה משום זלזול בית הכנסת או נאמר והיות והוא לצורך משיכת תשומת לב הילדים מותר כי הוא לצורך מצוה

תודה מראש !

תשובה:

שלום רב

למעשה נראה שהדבר תלוי באופי האירוע, כלומר לערוך מסיבה מכובדת עם שירה וכלי נגינה ומאכלים נהגו להקל בבתי הכנסת אפילו בארץ ישראל כדעת הסוברים שמועיל בהם תנאי [וכנראה סברו שזה נחשב כתנאי מפורש כיון שהיום כך הוא המנהג לערוך קידושים ושמחות של מצוה בבית הכנסת], ראה אגרות משה ח"א סי' מה, שבט הלוי ח"ט סי' ל, יחוה דעת ח"ג סי' י ועוד. אבל לעשות ממש לונה פארק בתוך בית הכנסת, זה נראה כבר דרך בזיון… הייתי מציע את הטירה המתנפחת וכו' לעשות בחוץ, בחצר בית הכנסת [נקווה שמזג האויר יאפשר], ובתוך מקום התפילה רק יערכו מסיבה מכובדת, שירה יפה, חידונים בענין החג ומאכלים של חנוכה.

בהצלחה רבה