האם מותר לתרגם רפואה משלימה

שאלה:

ערב טוב כבוד הרב
יש משרה: דרושים /ות קלדנים /ות, להקלדות קורסים והרצאות מוקלטות, בתחום הרפואה המשלימה.

יש איזו בעיה עם הרפואה המשלימה? קראתי איזה משהו לא בצורה יסודית על אם אני לא טועה רפואה הומיאופטיות, שהרב רוזנברג שאל את הרב פיינשטיין לגבי זה וקיבל תשובה מחתנו הרב טנדלר חתנו.
ובקיצור לפי מה שהבנתי זה בעייתי.
כאן:https://daf-yomi.com/DYItemDetails.aspx?itemId=13948
תודה רבה כבוד הרב ולילה טוב
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

אדרבה לפי כל מה שהבאת זה לא בעייתי… באופן כללי ברפואה משלימה צריך לדעת שיש הרבה מאוד שקר [אנשים נוכלים או בעלי דמיון], הרבה מאוד דברים לא מבוססים, וגם קצת עבודה זרה. מה שנוגע לשקר ולחוסר ביסוס אין כל בעיה, מה שנוגע לעבודה זרה זה דבר אסור. בדרך כלל לא מדובר בעבודה זרה, אבל כאשר כן מדובר בכך, אסור לטפל ולא לפרסם. כמתרגם אתה לא צריך לחשוש שמא בדיוק יזדמן לך דבר כזה, שהוא נדיר יחסית.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב
    אך מה אם במהלך ההרצאה יגידו איזה משהו של עבודה זרה, אפילו במשפט שתיים, והשאר כשר?
    אני לא בטוח שאני יודע להבחין בזה.
    ואם אני אחשוש שזה משהו של עבודה זרה, מה לעשות? לעצור ולשאול?
    אולי אוותר על זה וזהו.