האם יש חיוב לחזור להתעטף בטלית גדול בשביל להניח תפילין דר״ת?

שאלה:

שלום רב לרבני בית ההוראה,
אני נוהג ב״ה להניח תפילין דר״ת. קרה מקרה שהייתי חייב לשוב הביתה מיד בתום התפילה, כך שקיפלתי את התפילין דרש״י ואת הטלית גדול והתכוונתי להניח ר״ת בבית.
השאלה היא האם יש חובה לחזור ולהתעטף בטלית גדול, ואם כן האם יש לברך?

תודה וברכה
איתי

תשובה:

שלום וברכה

אין חובה להתעטף בטלית, תפילין וציצית הן שתי מצוות שונות, ואף שעל פי סוד יש קשר ביניהן כמובא בפוסקים בתחילת סי' כה לענין סדר ההנחה, זה לא מעיקר הדין, וכיון שהנחת תפילין של ר"ת היא חומרא בעלמא או הנהגה טובה על פי סוד, אין צורך להחמיר בזה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1