גירוד בראש באמצע התפילה – נטילת ידים

שאלה:

שלום הרב.האם יש איסור לגרד בראש בתפילה או בלימוד וצריך ליטול ידיים או שיש מקום להקל?

תשובה:

שלום רב

אם מחכך במקום הזיעה, בשורשי השערות במקום שמכוסה בכיפה או ביום חם צריך נטילה [וללא ברכה] אבל סתם נגיעה או במקום שאין זיעה אינו צריך. הכי טוב לעשות זאת עם בגד כמו כיפה או כובע…
מקורות:
שבט הלוי ח”ח סי’ ב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אם עסוק בלימוד, יכול לקנח בבגדיו ולא יפסיק לנטילה.

    וכן אם נוטל ידיו, אין צריך כלי וג' פעמים אלא אפשר מהברז ובפעם אחת.

    עוד כתב בשו"ת ציץ אליעזר (ח"ז סימן ב) שאין איסור למלמד בתלמוד תורה להמשיך ללמוד עם ילדים שדרכם לחכך ראשם ולגעת בנעליים וכדומה, ואין צורך להצריכם ליטול ידים בכל פעם, וגם לא צריך לומר להם שישפשפו ידיהם בבגד, כיון שזה יגרום לביטול תורה אם יאמר להם ליטול את ידיהם או לשפשפם באמצע הלימוד. ועל כל פנים יזהירו אותם קודם הלימוד, שלא יגעו במקומות המכוסים, כדי שילמדו תורה בקדושה וטהרה. ע"ש.