ריקודי נשים בעזרת נשים בשמחת תורה

שאלה:

שום לרבנים האם מותר שבשמחת תורה נשים ירקדו בעזרת נשים עם ספר תורה {בלי עירבוביה כמובן}?תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

אני לא מכיר מנהגי כזה. אבל מצאתי כך שהביא בספר טללי אורות ממנהגי קהילת וורמישא:

"בין מנחה למעריב בליל שמחת תורה באים הנשים במלבושיהן היקרים והנאים והטובים שיש להם ובאים בחצר החיצון של בית הכנסת ולפני פתח החיצון של בית הכנסת דנשים היא עזרת נשים ורוב הנשים בפרט נשים בחורות מחברין יד ליד ובראשם נשי חתן תורה וחתן בראשית והולכים בעיגול סביב סביב ומשוררים יגדל וזמירות שרגילים לשורר לכבוד חתן וכלה והכל לכבוד התורה".

"ואחר כך הולכים לבית הכנסת שלהם היא עזרת הנשים ושם נער אחד קורא ומכריז מצוות של נשים לשנה ומוכרן ואלו הן כיבוד בית הכנסת חלוקת ווימפליש' לקפלן קיפול מפות בית הכנסת לעשות פתילות והדלקה ולשאוב מים לנטילת ידים בחצר הכנסת של אנשים ונשים ודמי מצות ההמה אינן באין לידי הגבאי צדקה, רק הנשים מחזיקות דמיהן לעצמן ועושין שתי נשים צדקניות לגבאות עליהן והמה קונים בהם שעווה ומדליקים נרות בבית הכנסת דנשים כל השנה".