מעשה שבת – מותר להשתמש בחפץ שנקנה בשבת?

שאלה:

בס״ד שלום רב כבוד הרב,
בביתי לא כולם שומרים שבת, מישהו מהמשפחה קנה לי איזשהו מוצר בשבת (לא ביקשתי ממנו). לאחר כמה ימים ביום חול, הוא הלך להחליף את המוצר שקנה לי בשבת למוצר יקר יותר. (זאת אומרת שהוסיף כסף). האם מותר לי להשתמש במוצר שהוחלף ביום חול? (המוצר יקר)

תשובה:

שלום וברכה

בכל מקרה מותר לך להשתמש במוצר, גם אם לא היה מחליף אותו, אבל רק לאחר שעובר במוצאי שבת הזמן שהיה לוקח לו לקנות זאת לאחר השבת [אם החנות סגורה במוצאי שבת יש להמתין ליום ראשון בבוקר].

מקורות:

ראה משנה ברורה תחילת סי' שיח שיש להחמיר במחלל שבת כמו בגוי להמתין בכדי שיעשה.