שנאת רשע מישראל

שאלה:

ראיתי שמותר לקלל ולשנוא מי שאינו שומר מצוות( ואינו תינוק שנשבה, נולד לבית דתי)האם ההלכה הזאת מדברת על כל חילוני שחזר בשאלה ומחלל שבת בפרהסיא במזיד? או רק על מי שעובר עבירות להכעיס? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בהלכה אין חילוק בין מחלל שבת בפרהסיה לבין אדם שעובר עבירות אחרות להכעיס, אלו הם שני אופנים להחשב "מומר". ראה שו"ע יו"ד סי' ב בהרחבה. באופן כללי בדור שלנו כדאי למצוא את המחבר ואת הדרך להשפיע רק טובה וברכה, בהנהגות נעימות עם כולם ודאי יתקדש שם שמים על ידך.

בשורות טובות ושבת שלום.