קונצרטה – ריטלין בשבת

שאלה:

מי שנוטל באופן קבוע קונצרטה, ובשבת, כשאינו נוטל, הוא ישנוני מאוד: נרדם בתפילה, ישן בכבדות אחה"צ, וכו,
האם יכול/ צריך ליטול התרופה?
אציין שאי-נטילת התרופה אינו פוגע ברצף הטיפולי רק מפריע באותו יום.

תשובה:

לכאורה יש להמנע מלקחת. התופעות האלו אינן נעימות, אבל קשה להגדיר זאת כחולי.

בשורות טובות ושבת שלום

מקורות:

ראי עוד כאן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. השש"כ מתיר לקחת כדורי שינה. ונראה שה"ה ריטלין. ובפרט שהתחיל לקחת את התרופה מיום חמישי (עיין שו"ע סימן שכ"א בסופו). ובפרט שיש מקילים בכל התרופות בימינו שאין גזירה. ויקטור בוחניק רחובות.