נר חנוכה למעלה מעשרים אמה

שאלה:

שלום כבוד הרב.
ההלכה אומרת שאם אדם הדליק חנוכה מעל 20 אמות, הוא לא יצא אפילו בדיעבד. מדוע לא יצא, הרי עכפ יש פרסום לבני משפחתו?!

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן שתי נקודות שצריך לדעת: ראשית עיקר התקנה היא לבני רשות הרבים ולא לבני ביתו, רק מי שאינו יכול להדליק במקום הראוי לבני רשות הרבים, כגון שהוא גר בקומה גבוהה ואין בנינים ממול, או בשעת הסכנה, מקיים מצותו בהדלקה לבני ביתו. שנית והוא העיקר, הדין המקורי אמור באדם שמציב חנוכיה על עמוד גבוה, כלומר גם לבני ביתו אין פירסום, גם הם עומדים אי שם למטה ולא רואים את החנוכיה…

שבת שלום