חיי חברה המעורבים בחיי המשפחה

שאלה:

יש לי חבר אישי ככר 20 שנה ויש לו הרבה בעיות והגיע מצב אצלי בבית שתמיד איתי מדבר אליו עם אשתי עד שהרגשנו שאנחנן כבר לא מסוגלים החלטנו אני ואשתי שאני לא עצבני אליו אבל לא רוצה לדבר איתו ולא רוצה שום קשר איתו הוא כמובן זה מאוד מפריע לו
מה עלי לעשות

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי בדיוק במה מדובר, אבל אכן העלית נקודה חשובה שהרבה שוגים בה: ביחסינו לזולת יש שתי מערכות שאסור בשום אופן לערב ביניהן, האחת היא החברה בחוץ, והשניה היא חיי המשפחה האישית הגרעינית שלנו. חיי החברה הם נהדרים תומכים ונדרשים לכל אדם, אבל אסור בשום אופן שיתערבו בתוך חיי המשפחה שלנו, כאשר חבר יוצר קשר לא בריא עם אשתך, או מדבר בבית דברים שאינם מתאימים ופוגעים במירקם המשפחתי שלך, חייבים לתת לזה גבול ברור בלתי עביר. אינני אוהב שיטה של ניתוק קשרים, זה פוגע ומיותר, אבל ניתן בהחלט להציב את הגבול בדיבור ישיר ומילים ברורות. גם אם החבר יכעס הוא יבין את זה בסופו של דבר. קשה לי להיות ספציפי כי לא ממש הבנתי במה מדובר, אבל זה העקרון.

שבת שלום