ועד הבית

שאלה:

אני אחראי על קופת ועד הבית, האם מותר ללות לעצמי מעות ולהחזירם בעת הצורך?

תשובה:

ראוי לימנע מזה. שאע"פ שהאראי על הועד הבית יש לו דין שליח של כל השכנים, ושליח יש לו דין נפקד, ובנפקד אמרינן (עי' סי' רצ"ב סעי' י') שבמעות מותרין מותר להשתמש, מ"מ מצאנו כמה פוסקים שס"ל שאין היתר מוחלט להשתמש במעות מותרין (עי' בהגהות ר' עוזר בסי' מ"ז) ויש שס"ל שבלא"ה היתר זה ל"ש בזמנינו (עי' שו"ת אג"מ), ויש שס"ל שגם אם יש היתר, מ"מ ל"א כן אלא כשיכל להביאם צרורים משא"כ בנידו"ד (עי' שו"ת שו"מ מהדו' רביעאה ח"ג סי' קמ"ג שחולק על התומים והנתי' בזה).

 הרבנים המשיבים: יצחק בלחסון  אלחנן רזניק