הגדרת המעמד של יחסי אישות עם הגרושה

שאלה:

שלום רב.
שאלתי היא:
אני וגרושתי מנהלים יחסי אישות ומתגורר עם גרושתי.אני אדם מסרותי. אך מידי פעם גם מנהל יחסי אישות עם נשים אחרות. האם חלים עליי חוקי הבגידה והניאוף?זאת אומרת כמו אדם שנשוי ובוגד באשתו?
תודה

תשובה:

שלום רב,

אני לא הבנתי היטב את כוונתך. אם כוונתך האם זו פגיעה בגרושתך שחזרת לחיות איתה – כלומר, בגידה בה, זה צריך לשאול אותה כיצד היא רואה את זה. אבל בלי כל קשר, אני רואה כאן בגידה בבורא עולם. לא די שעם גרושתך אינך ממסד את מערכת היחסים ביניכם לזוג נשוי כדת וכדין, אלא הולך גם עם אחרות שזה ודאי איסור זנות לכל דבר, ומן הסתם גם איסור דאורייתא, של נדה שהרי הן אינן טובלות.

באופן כללי, ניתן לומר שככל הנראה הגדרת המצב בינך לבין גרושתך הם כמו ספק נשואים.