תאריך אזכרת שלושים אחרי החג

שאלה:

אימי נפטרה בערב סוכות השנה .(ישבנו מס’ שעות)שאלתי היא מתי יום השלושים?(אנחנו יוצאי מרוקו).רציתי לדעת מתי אפשר לעלות לקברה ושמעתי שאסור לנו לבקש ממנה דברים .מה זה אומר
זו התשובה שקיבלתי מכם :מה החג מבטל דיני שבעה ושלושים הוא רק לגבי דיני האבלות, לגבי העלייה לקבר והדלקת הנר ועוד, הכל כרגיל, 30 יום מהפטירה – בי”ד בחשון יחול יום השלושים.
זה אומר שסעודת המצווה תהיה בי"ג ?לצערי פנו אלינו אנשים ואמרו שאנחנו טועים ויש להתייחס לסוכות כאל שבעה ימים ,שמחת תורה שבעה ימים אסרו חג יום ולכן עלינו להוסיף רק תשעהימים .לסיים בראש חודש חשון .רציתי לדעת מה דעתכם .בינתיים קבענו על-פי תשובתכם י?ד בחשון
אני מקווה שאני לא מטרידה .

תשובה:

שלום וברכה

אני חוזר שוב, שכל מה שאמרו לכם נכון לגבי דיני האבלות של השלושים, אך לא לגבי ענין כבוד המת, שזה האזכרה הדלקת הנר וכו'. כך הביא הגר"ע יוסף זצ"ל בספריו מס' נחלת שבעה וכך נהוג. וראה עוד ילקוט יוסף סי' מב סעי' לג.

הצטרף לדיון

תגובה 1