שימוש במים חמים במטבח צוות בבית חולים

שאלה:

שלום רב,
אני עובדת בבית חולים, ורציתי לדעת האם מותר לי להכין כוס קפה ולהשתמש במים החמים של מכשיר (של חברת צלול)?
האם אני אמורה לחשוש להשתמש במים החמים, כיוון שאני רואה שבמקום מקובל להביא אוכל מהבית ויתכן ועירו מים חמים (כלומר, העמידו מתחת הברז את המאכל) על מאכל שאינו כשר?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

מותר להשתמש ואין סיבה לחשש. בדרך כלל משתמשים לקפה או מנה חמה וכדומה, וגם אם מישהו ישתמש, מצד ה"ניצוק" לבד אין סיבה לאיסור, רק מחשש רחוק יותר שמא עלו אדים מהמאכל שאינו כשר ונבלעו בברז, וזה היה בתוך ה24 שעות האחרונות, אין סיבה לחשוש עד כדי כך.

בהצלחה.