גיור כהלכה – כיצד הוא מתבצע?

שאלה:

האם אפשר לתאר בפני את תהליך הגיור בפרוטרוט? או האם נכתב ספר הלכתי אודות תהליך גיור גוי או גויה ילד או ילדה או תינוק או תינוקת עם מירב הסיטואציות האפשריות? היכן ניתן להשיג ספר או ספרים כאלו? ברצוני ללמוד את תהליך הגיור החומרתי בפרוטרוט כהלכתו

תשובה:

שלום וברכה

תהליך הגיור מתחיל ראשית בפתיחת תיק בקשה לגיור בבית הדין, החלק החשוב ביותר בגיור הוא בדיקה של המומעד האם הוא אכן מתאים לכך, ורוצה בקבלת מצוות מלאה וכו'. לאחר מכן יש את ההכנה לגיור שכוללת למידה מסודרת של הלכות מסוימת, השקפת היהדות בכל מיני ענינים אמונה ועוד, ורק אחר כך יבוא הגיור עצמו [בשלב זה כבר תדע בפרוטרוט במה הוא כרוך וכיצד הוא מתבצע], שהוא כולל מילה לבנים וטבילה במקוה גם לבנות, וכמובן קבלת מצוות מלאה. בגיור קטינים יהיה דגש על הבית בו הם אמורים לגדול, שיהיה בית שיש בו קיום מצוות. יש כמה ספרים בנדון, גירות כהלכה של הרב שטרן, משנת הגר של הרב קליין, ועוד ספרים.

בהצלחה רבה