נטמאתי בעת התשמיש

שאלה:

שלום לרב
עשיתי איזו טעות.. לא ספרתי החודש את הימים של הווסת בדרך כלל זה כל 29 יום . בערך יומיים לפני הווסת יש לי הפרשות בצבע חום ממש בהיר. זה מה שקרה לי כעת היתה לי הפרשה בצבע הזה על תחתון בצבע ורוד חזק אבל בגלל ששימשתי עם בעלי יומיים לפני כן אמרתי אולי זה ממנו.. ניקיתי עם נייר טואלט וזה היה ממש בהיר.
לא חשבתי שזה הווסת כי זה לוקח מספר ימים בין הכתם לווסת. ואז בלילה שימשתי עם בעלי ואחרי שהלכתי להתנקות ראיתי שנטמאתי בדם ממש וגם המיטה וגם בעלי לא הרגשתי בעת בתשמיש שנטמאתי ולכן לא אמרתי לו .אני ממש עצובה ומתביישת! מה עלי לעשות ???
תשובה:

שלום רב.

אכן המקרה מצער עד מאוד. באופן זה של ראיית דם בשעת תשמיש הדין כך: אם לא היה יום הוסת ונהגו כפי המותר על פי ההלכה אנוסים הם בכך ואינם צריכים כפרה, אבל אם היה יום הוסת וכפי שכנראה היה אצלך, יש צורך בכפרה, מעיקר הדין זה ארבעים תעניות, בזמנינו נהגו שלא להתענות אלא לפדות בצדקה, בערך 30 ש"ח ליום כפול ארבעים. נראה שבעלך אינו צריך כפרה כיון שמותר היה לו לסמוך עליך בענין זה, והוא רגיל שאת סופרת כדין, ולכן רק עליך לכפר באופן הנ"ל.

בשורות טובות.

מקורות:

ראה רמ”א יו”ד סו”ס קפה.