מצא שתילים של מריחואנה

שאלה

מצאתי כמה שתילי מריחואנה בשטח הפקר (ע"י שדה בין העצים) מטופלים היטב

לכאורה יש כמה שאלות בדבר

  1. האם זה נחשב אבידה מדעת? (כיוון שברור שאם סתם אדם היה מוצא את זה היה לוקח או מסיבות אחרות)

2.האם כיוון שזה לא חוקי האם המדינה מפקיעה ממנו את הקניין בעציצים?

3.האם מותר לקחת מעט מהפרחים בהנחה שהאדם יסכים לנו כיוון שמשתלם לו כי לכאורה אנחנו מאיימים בהסגרת העציצים לידי המשטרה?

אם אתם רואים עוד צדדים לאיסור או להיתר אשמח לשמוע תודה רבה.

תשובה

חייבים למסור למשטרה על העציצים כיון שהשימוש בהם מסוכן ואף למכור אסור שמכשיל אחרים על כן מדין לא תעמוד על דם רעיך חייבים ומצוה למסור למשטרה

הרבנים המשיבים :גבריאל לומברד אשר דזימיטרובסקי אברהם בוטרמן