לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מועד עליה לתורה בבר מצווה

שאלה:

כבוד הרב שלום,
בני נולד ב ו באייר ויחגוג בעזרת ה' את בר המצווה בעוד מספר חודשים. על פי לוח השנה, ימלאו לו 13 ביום שבת ה 21/4/2018, אשמח לדעת מתי צריך בני לעלות לתורה, האם בחמישי שלפני (19/4) ואז בשבת או בשבת ואז בשני או בכלל בשני ה- 23/4 ובשבת ה- 28/4?
אודה על תשובתך ועזרתך בהבנה מהו המועד הנכון, לצערי קיבלתי כמה תשובות סותרות בנושא.
תודה מראה.

תשובה:

שלום רב,

מועד הבר מצווה הוא כמובן שבת פרשת אחרי מות קדושים (21.4.18) כי שכתבת לכן הוא עולה לתורה באותו יום. אולם לשאלתך מתי עדיף ביום חמישי שלפני או ביום שני שאחרי. אין הבדל גדול. רק שביום חמישי הוא אינו עולה לתורה, שהרי עדיין אינו בר מצווה. אבל ראוי להוסיף מאחר שאיני מכיר אותך, ואת בנך לפעמים אנו ממליצים דווקא על יום שני (לאחר הבר מצווה) כי לא כל הילדים מתכוונים להניח תפילין יום יום כנדרש, לכן, ברור שישנה עדיפות שהפעם שהוא יניח תפילין יהיה במועד החיוב שלו (לאחר הבר מצווה) ולא לפני הבר מצווה כשעדיין אינו מחוייב.

רוב נחת!