ספק שימוש בתבלין ללא כשרות מוסמכת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
הכנתי דגים ונראה לי שהשתמשתי בשקית פלפל קטנה מסוימת כי היא היתה בחוץ יתכן יש סיכוי קטן שהשתמשתי אולי בעוד אחת שהוריי זרקו אך ממש לא בטוח, ורוב הסיכוים שהשתמשתי בזו שבחוץ.
עם זאת, כמו שאני מכירה את עצמי סביר להניח שאם השתמשתי בעוד אחת שבדקתי שיש עליה כשרות. אך משום מה יש לי ספק כי אני לא זוכרת במאה אחוז.

האם אפשר להשתמש בדגים ולהכניסם לתנור ללא חשש?
זה קרה לי דברים דומים כאלה כבר כמה פעמים

תודה רבה.
שבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

את יכולה להשתמש. יתכן שכלל לא השתמשת, וגם אם כן, אני מניח שהיתה שם כשרות, אולי לא תמיד זו שאת סומכת עליה לכתחילה, אבל למצוא משהו ממש ללא כשרות במדינת ישראל קצת קשה… ומדובר במוצר שהכשרות עליו אינה מורכבת כל כך. להבא תקפידי היטב במה את משתמשת.

שבוע טוב.