איפור באבלות / שמירת שבת

שאלה:

אימי נפטרה ואני אחרי שבעה האם ב30 יום אפשר להתגלח האשה
האם איפור קל זה בסדר בזמן 30
רוצה לשמור שבת האם זה בסדר שצופים בטלויזיה

תשובה:

אשה נשואה יכולה להתאפר מיד לאחר סיום השבעה, כדי שלא תתגנה על בעלה. אבל אשה רווקה מותרת בכך רק לאחר השלושים. נערה בגיל שידוכים מותרת להתאפר אפילו בתוך השבעה. לאחר השלושים מותר לכל אשה. כך גם לגבי הסרת שיער הגוף לאשה נשואה שיש להקל.

אשרייך שאת מצטרפת לשרשרת הדורות של עם ישראל בשמירת השבת, השבת היא האוצר הכי יקר שיש לעם היהודי, ויהודים במשך כל הדורות מסרו נפש על קיומה! במחנות ההשמדה, תחת אימת האינקוזיציה בספרד ושאר רדיפות, ואין לי ספק שזו המתנה הכי טובה שאת יכולה לתת לאמך שבגנזי מרומים. היום היא כבר רואה הכל ויודעת את כל האמת, והדבר שהכי חשוב לה הוא שצאצאיה ילכו בדרך התורה ויתקרבו לבורא העולם, ואשריך שהגעת לתובנה הזו. אסור לראות טלויזיה בשבת, שכן אסור ליהנות ממעשה שבת.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.